Lajme

Shërbimet e DDD-së për sëmundjen e etheve hemorragike në komunat e rrezikuara

0 Comments
1655
29 Gsh 2014

Qëllimi I këtij projekti është që zvogëlohet dhe të minimizohet incidenca e sëmundjes së Ethes Hemoraxhike shkaktarë të së cilës janë Rriqrat bartëse të virusit të familjes Bunyaviridae. Trajtimi i kafsëve me repellent do të pamundësojë që rriqrat të thithin gjakun nga nikoqiri i tyre (kafsha) dhe në pamundësi për tu ushyer me gjak rriqrat nuk do të mundë të shumohen dhe për pasojë ato do të ngordhin  dhe vazhdimisht numri i tyre do të zvogëlohet ndërsa rriqrat e infektuara me virusin e etheve hemoraxhike në pamundësi për të thithur gjakun e kafshëve  nuk do të mund të transmetojnë virusin te kafshët e tjera.

0.0
Last Modified: -/-
Related Articles: Nis kampanja për "Menaxhimin dhe kontrollin e qenve endacakë në Kosovë" 2018 Repelimi i kafshëve në zonat e rrezikuara nga rriçra Lëshojm vërtetime për përfitime të subvencioneve për blegtorët Shërbimet e edukimit të fermerëve në regjionin e Gjilanit Shërbime të DDD-së për ProCredit Bank - Kosovë

No Comments Yet...

Leave a reply

Your email address will not be published.