Lajme

Blog Category / Lajme

Tërbimi është një prej sëmundjeve më të rrezikshme për kafshët dhe njeriun. Burimi kryesor i tërbimit janë dhelprat. Infeksioni nga kafshët e egra mund të kalojë edhe tek qentë endacakë dhe në këtë mënyrë të kalojë tek kafshët shtëpiake dhe tek njerëzit. Prandaj për ta parandaluar, që nga data 23.10.2018 nis fushata e vaksinimit kundër tërbimit. Continue reading
Në bazë të Kontratës me Nr. Identifikues 40800/14/041/211 dhe me Titull Shërbimet e DDD-së për sëmundjen e etheve hemoraxhike në komunat e rrezikuara të dates 18.08.2014 N.T.SH "FAUNA" kryejë procesin e Repellimit (trajtimin me repellent) të kafshëve shtëpiake si lope,dele dhe dhi si dhe do të bëjë Dezinsektimin e fermave po në këto komuna të rrezikuara (Malishevë, Rahovec, Suharekë dhe Klinë). Continue reading